Pohja:

250g margariinia tai voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
6 keitettyä parunaa (n. 400g)

Täyte:

5-7 dl sieniä, oman maun mukaan
1 purjo
2 porkkanaa tai palsternakkaa
1 prk smetanaa
2 munaa
0,5 tl valkosipulista pippuriseosta
1 tl suolaa
3 dl juustoraastetta
0,5-1 dl hienonnettua persiljaa

Pinnalle:

Seesaminsiemeniä

Tee näin:

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin.
2. Lisää raastetut tai hienonnetut perunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna taikinan jähmettyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
4. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Raasta porkkanat tai palsternakat karkealla terällä.
5. Hauduta sienistä ensin pannulla neste kokoajan sekoittaen, älä ruskista.
6. Pehmennä purjo ja porkkanaraaste myös pannulla koko ajan sekoittaen, kunnes niistä on neste kokonaan haihtunut, älä ruskista.
7. Sekoita sienien ja kasvisten joukkoon smetana, munat, mausteet, juustoraaste ja persiljasilppu.
8. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi ja vedä levy varovasti pellille.
9. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle.
10. Osasta taikinaa voit tehdä koristeita piiraan päälle, muista tällöin voidella koristeet ennen uuniin laittoa.
11. Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Omat kommentit:

Itse käytin sekasieniä, joita syksyllä keräiltiin.
Laitoin pinnalle juustoraastetta hieman.


Ohje: Kodin parhaat juhlat- kirja