Tarvitset:

8 liivatelehteä

0,5 dl sitruunamehua

2,5 dl (n. 4 kpl) maustekurkkukuutioita

1 pkt (200–250 g) viipaloitua kylmäsavustettua tai graavisuolattua kirjolohta

2 valkosipulinkynttä

2 prk (á 200 g) kevytranskankermaa

1 tl sokeria

n. 1 tl sitruunapippuria

n. 0,5 dl silputtua tilliä

2 dl kuohukermaa

 

Leikkaa kurkut ja lohi kuutioiksi.

Puserra joukkoon valkosipulinkynnet.

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.

Purista vesi ja liuota ne kuumentaen sitruunamehuun. Anna jäähtyä haaleaksi.

Lisää kurkku-lohiseokseen sokerilla, sitruunapippurilla ja tillisilpulla maustettu kevytranskankerma.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää seokseen liivate hyvin sekoittaen ja nostele joukkoon viimeiseksi kermavaahto.

Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan.

Anna hyytyä kylmässä vähintään 6–7 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kasta vuoka kuumaan veteen noin 10 sekunniksi ja kumoa hyytelö suoraan tarjoiluastiaan.

Koristele.