Tarvitset:

125g margariinia tai voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 munaa

1,5 tl leivinjauhetta

2 rkl hienonnettua persiljaa


Täyte:

200g valkosipulista tai yrttistä tuorejuustoa

2-3 dl kanttarelli- tai suppilovahverosilppua

tai

2 rasiaa herkkusieniä

ripaus valko- tai mustapippuria

1 dl vaahdotettua kuohukermaa


1. Sulata rasva kattilassa

2. Sekoita sulaan vehnäjauhot

3. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia.

4. Vatkaa seokseen munat yksitellen.

5. Lisää persilja ja leivinajuhe.

6. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä 2-3 minuuttia ja kumoa leivonnainen leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

8. Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston sekaan sienisilppu. Jos käytät herkkusieniä, hauduta pannulla ja anna jäähtyä.

9. Lisää seokseen hienonnettua persiljaa ja pippuria sekä viimeiseksi vaahdotettu kerma.

10. Levitä seos tasaisesti levylle ja kääri rullalle. Anna rullan maustua jääkaapissa leivinpaperiin ja vielä ohueen muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka. Rullan voi valmistaa 1-2 päivää ennen.

11. Leikkaa rullasta terävällä veitselläviipaleita ja tarjoa kylmänä.


Ohje kirjasta: Kodin parhaat juhlat