Tässä ohjeita kakun tekoon!

 

Tarvitset:

Kääretorttu:

4 munaa

1 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200- asteessa n. 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, mihin on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä.

Levitä hillo torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

(Kakun tekoon voit käyttää myös kaupan valmista kääretorttua)

 

Charlotte russen persikkarahkatäyte

8 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

850g säilykepersikoita

1 dl persikoiden lientä

400g rahkaa

 

 

  

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.

 

          

Kuumenna 1 dl persikanlientä kiehuvaksi ja pilko persikat pieniksi paloiksi. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikan liemeen. Yhdistä tämä liivateseos rahkaan, samaten pilkotut persikat.

Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

 

         

Ota pyöreä n. 3 litran astia ja vuoraa se ensin kelmulla ja sitten tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta torttuviipaleiden tasalle.Hyydytä kokonaisuutta jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

 

Ennen tarjoamista kumoa kakku vuoasta tarjoilualuselle ja koristele haluamallasi tavalla :)

 

alkuperäinen ohje: www.myllynparas.fi