Pohja:

2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1 dl sokerilla maustettua sitruunamehua

Jogurttitäyte:

6 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Pinnalle:

5-6 dl marjoja maun mukaan
2 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahdon joukkoon.

Kaada taikina tasaisesti voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (irtopojainen on paras) ja paista 175 asteessa, uunin alaritilätasolla  15-18 minuuttia.
Pese vuoka, jossa paistoit pohjan ja vuoraa vuoka kelmulla. Pane kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta sitruunamehulla.
( Mielestäni kostuketta voi olla enemmänkin kun tuo 1 dl)

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ja puserra mehuksi.

Laita sitruunamehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne sitruunamehuun kuumentaen. Siirrä jäähtymään.

Lisää jogurtin sekaan sitruunan raastettu kuori, sokeri, vaniljasokeri ja haalea liivateseos. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä 5-6 tuntia tai seuraavaan päivään.

Levitä pinnalle marjat ja lisää hyytelösokeri, pakkauksen ohjeen mukaan.

Koristele ja nauti :)

Ohje: Kodin Parhaat Juhlat- kirjasta