Pohja:

150g margariinia tai voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
3 keitettyä perunaa (n. 200g)
1 rkl hienonnettua tilliä

Täyte:

n. 500g kirjolohta
1 tl suolaa
1 purjo
n. 200g tuoretta tai pakastettua parsakaalia
2 munaa
1 prk ranskankermaa
1 tl perunajauhoja
1 tl sitruunapippuria

Pinnalle:

1 dl juustoraastetta

Tee näin:

1. Sekoita pehmeään rasvaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Raasta perunat kun ne ovat jäähtyneet kylmiksi ja lisää taikinaan tillin kanssa. Sekoita sen verran että aineet tasoittuvat.
3. Anna taikinan seisoa jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
4. Leikkaa nahaton kirjolohi n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja anna maustua hetki.
5. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa viipaleiksi. Hauduta pannulla tai mikrossa n. 2 minuuttia.
6. Paista piirakka 24-25 cm halkaisijaltaan olevassa irtopohja vuoassa.
7. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
8. Levitä vuokaan purjo, kirjoplohiviipaleet ja pieniksi paloitellut parsakaalit.
9. Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon loput aineet, kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
10. Kypsennä piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.

Omat kommentit:

Omassa versiossani on myös kukkakaalia ja porkkanaa, toimii ihan yhtä hyvin kuin pelkkä parsakaali.
Kaveriksi tälle ruokaisalle piirakalle sopii jokin kevyt salaatti.
Kannattaa tarjoilla hieman jäähtyneenä, mutta ei kuitenkaan kylmänä!


Ohje: Kodin parhaat juhlat- kirja