Vappuhan oli ja meni jo, mutta rosetit on NIIN hyviä, että pakko laittaa ohje myös tänne :)
Tarvitset:
- Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kuumenna öljy padassa.
- Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa.
- Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma.
- Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen.
- Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan.
- Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.
- Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea.
- Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä.
- Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
- Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Kommentit