Vappuhan oli ja meni jo, mutta rosetit on NIIN hyviä, että pakko laittaa ohje myös tänne :)

 

 

Tarvitset:

1 kananmuna

1 tl sokeria

1 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja
 
Pinnalle:
 
Tomusokeria
 
Paistamiseen:
 
Rypsiöljyä
 
  1. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki.
  2. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi ja kuumenna öljy padassa.
  4. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa.
  5. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma.
  6. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen.
  7. Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan.
  8. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.
  9. Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea.
  10. Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä.
  11. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
  12. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.