Tähän ohjeeseen kannattaa lisätä liivatetta sekä rasvaa. Suoraan tällä ohjeella kakku jää aika löysäksi ja pohja murenee todella paljon.

 

Tarvitset:

 

Pohja:

1 pkt grahamkeksejä esim. Digestive

75 g margariinia

 

- Murskaa keksit ja sulata margariini

- Sekoita keskenään

- Painele tiiviisti kelmutettuun irtopohjavuokaan

Täyte:

170 g taloussuklaata

150 g ranskankermaa

0,5 dl sokeria

2 munaa

0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia

3 liivatetta

2 dl kermaa

(luraus konjakkia, rommia tai muuta soveliasta likööriä)

 

- Sulata suklaa vesihauteessa, lisää ranskankerma

- Liuota liotetut liivakot kahviin ja lisää suklaaseen

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

- Lisää seokseen

- Jos terästät alkoholilla, lisää se nyt

- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi

- Kääntele se varovasti seokseen

- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle

- Hyydytä jääkaapissa useamman tunnin ajan.

- Koristele mariannerakeilla

 

Minä koristelin omani kermalla ja suklaakuvioilla.