Tähän ohjeeseen kannattaa lisätä liivatetta sekä rasvaa. Suoraan tällä ohjeella kakku jää aika löysäksi ja pohja murenee todella paljon.
Tarvitset:
Pohja:
1 pkt grahamkeksejä esim. Digestive
75 g margariinia
- Murskaa keksit ja sulata margariini
- Sekoita keskenään
- Painele tiiviisti kelmutettuun irtopohjavuokaan
Täyte:
170 g taloussuklaata
150 g ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 munaa
0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia
3 liivatetta
2 dl kermaa
(luraus konjakkia, rommia tai muuta soveliasta likööriä)
- Sulata suklaa vesihauteessa, lisää ranskankerma
- Liuota liotetut liivakot kahviin ja lisää suklaaseen
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Lisää seokseen
- Jos terästät alkoholilla, lisää se nyt
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
- Kääntele se varovasti seokseen
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle
- Hyydytä jääkaapissa useamman tunnin ajan.
- Koristele mariannerakeilla
Minä koristelin omani kermalla ja suklaakuvioilla.
Kommentit