Tarvitset:

2 1/2 dl vettä

100 g voita

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 munaa

 

Paistamiseen:

 

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

 

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa. Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä.

Halutessasi voit kierittää churrot sokerissa tai kanelisokerissa.

 

Tarjoile sellaisenaan tai sulatetun suklaan kanssa!