Vietettiin mökillä rapujuhlia. Kylläpä ne maistuivatkin hyvälle taas pitkästä aikaa!
Rapujen keittäminen:
Ravut keitetään aina elävänä!
Huuhtele ravut ennen keittämistä huolellisesti.
Ota tarpeeksi iso kattila ja laita siihen vettä niin paljon, että ravut peittyvät hyvin.
Lisää suola ja 2-3 palaa sokeria, kun vesi kiehuu. Merisuolaa laitetaan 35-40 grammaa merisuolaa vesilitraa kohden, suuremmat ravut saavat kiehua hieman suolaisemmassa (40-grammaisessa).
Laita ravut yksitellen vatsa edellä täysin kiehuvaan (kuplivaan) veteen, suurimmat ravut ensin.
Lisää tuoreita kruunutillin kukintoja ja pilkottuja varsia.
Keitä 8-12 minuuttia rapujen koosta riippuen. Valmiin ravun erottaa kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
ohje: www.nicehouse.fi
Lisukkeena voi tarjoilla smetanaa ja paahtoleipää.
Kommentit