Vietettiin mökillä rapujuhlia. Kylläpä ne maistuivatkin hyvälle taas pitkästä aikaa!

 

1250524442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Rapujen keittäminen:

Ravut keitetään aina elävänä!

Huuhtele ravut ennen keittämistä huolellisesti.

Ota tarpeeksi iso kattila ja laita siihen vettä niin paljon, että ravut peittyvät hyvin.

Lisää suola ja 2-3 palaa sokeria, kun vesi kiehuu. Merisuolaa laitetaan 35-40 grammaa merisuolaa vesilitraa kohden, suuremmat ravut saavat kiehua hieman suolaisemmassa (40-grammaisessa).

Laita ravut yksitellen vatsa edellä täysin kiehuvaan (kuplivaan) veteen, suurimmat ravut ensin.

Lisää tuoreita kruunutillin kukintoja ja pilkottuja varsia.

Keitä 8-12 minuuttia rapujen koosta riippuen.
Valmiin ravun erottaa kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.

 

ohje: www.nicehouse.fi

 

Lisukkeena voi tarjoilla smetanaa ja paahtoleipää.