Tilaukseen tein porkkana- ja tavallisia sämpylöitä, tällaisella ohjeella.

 

 

Tarvitset:

5 dl vettä tai maitoa

50g hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl siirappia

0,5 dl öljyä

12-13 dl sämpyläjauhoja

3 dl porkkanaraastetta

1241454439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e     1241454473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja porkkanaraaste.

1241454513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

2. Sekoita jauhot seokseen ja lopuksi öljy. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

1241454549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e   1241454608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle aluselle ja muotoile siitä kaksi tankoa. Leikkaa tankosta sopivan kokoisia paloja ja muotoile ne palloiksi.

4. Anna vielä sämpylöiden kohota hyvin liinalla oeitettyinä.

5. Paista 225 asteessa keskitasolla 12-15 minuuttia.

1241454811_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lämpöiset sämpylät maistuvat voin ja maidon kera :)