Tilaukseen tein porkkana- ja tavallisia sämpylöitä, tällaisella ohjeella.
Tarvitset:
5 dl vettä tai maitoa
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,5 dl öljyä
12-13 dl sämpyläjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola ja porkkanaraaste.
2. Sekoita jauhot seokseen ja lopuksi öljy. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle aluselle ja muotoile siitä kaksi tankoa. Leikkaa tankosta sopivan kokoisia paloja ja muotoile ne palloiksi.
4. Anna vielä sämpylöiden kohota hyvin liinalla oeitettyinä.
5. Paista 225 asteessa keskitasolla 12-15 minuuttia.
Lämpöiset sämpylät maistuvat voin ja maidon kera :)
Kommentit