Tälläistäkin olen ehtinyt testaamaan :) Ohjeessa vain oli sellainen puute, ettei valkuaisten käyttöä ollut muistettu mainita, joten lisäsin valkuaiset vaahtona massan sekaan, ennen liivakkojen lisäämistä.
Tarvitset:
pohja:
100g Grunchy mysliä ( Mylläri luomu)
30g voita tai margariinia
Juustotäyte:
400g raejuustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä
2 munan valkuaista
- Sekoita mysli ja margariini
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
- Soseuta raejuusto ja rahka
- Sekoita joukkoon sokerit
- Liota liivakkoja kylmässä vedessä n. 5 min.
- Purista ylöimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen.
- Lisää liivateseos juustoseokseen kevyesti nostellen
- Kaada juustoseos kovettuneelle murupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Koristelin kakut värjätyllä tuorejuustolla, ruskealla piparinpalalla ja marsipaanikukilla. Toisessa kakussa on päällä ohut kerros appelsiinimehua joka on hyydytetty hyytelösokerilla.
Kommentit