Tälläistäkin olen ehtinyt testaamaan :) Ohjeessa vain oli sellainen puute, ettei valkuaisten käyttöä ollut muistettu mainita, joten lisäsin valkuaiset vaahtona massan sekaan, ennen liivakkojen lisäämistä.

 

 

 

Tarvitset:

 

pohja:

100g Grunchy mysliä ( Mylläri luomu)

30g voita tai margariinia

Juustotäyte:

400g raejuustoa

250g maitorahkaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

0,5 dl kiehuvaa vettä

2 munan valkuaista

 

- Sekoita mysli ja margariini

- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle.

- Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

- Soseuta raejuusto ja rahka

- Sekoita joukkoon sokerit

- Liota liivakkoja kylmässä vedessä n. 5 min.

- Purista ylöimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen.

- Lisää liivateseos juustoseokseen kevyesti nostellen

- Kaada juustoseos kovettuneelle murupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

 

Koristelin kakut värjätyllä tuorejuustolla, ruskealla piparinpalalla ja marsipaanikukilla. Toisessa kakussa on päällä ohut kerros appelsiinimehua joka on hyydytetty hyytelösokerilla.