Tarvitset:
200g rasvaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa
4dl vehnäjauhoja.
täytteeksi marmeladia tai hilloa
päälle sokeria tai tomusokeria
Valmistus:
- Paloittele voi kattilaan ja kiehauta. Kun vaahto alkaa laskea eikä rasva vielä ole ruskistunut, kaada se kulhoon. Lisää sokeria ja anna jäähtyä.
- Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja sekoita jauhot jäähtyneeseen rasvaan tasaisesti. Muotoile taikinasta puolipallon muotoisia pikkuleipiä kahvilusikalla, jolla on riittävän syvä ja soikea pesä. Tasoita pinta ja siirrä leivonnaiset leivinpaperille.
- Paista 175 asteen lämmössä kauniin ruskeiksi, noin 12-15 minuuttia.
- Kun pikkuleivät ovat vielä lämpimiä, levitä tasaiselle pinnalle vadelma-, omena- tai aprikoosimarmeladia. Paina kaksi leivonnaista vastakkain ja kierittele lusikkaleivät sokerissa.
Kommentit