Tarvitset:

 

200g rasvaa

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1tl soodaa

4dl vehnäjauhoja.

täytteeksi marmeladia tai hilloa

päälle sokeria tai tomusokeria

 

Valmistus:

  1. Paloittele voi kattilaan ja kiehauta. Kun vaahto alkaa laskea eikä rasva vielä ole ruskistunut, kaada se kulhoon. Lisää sokeria ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja sekoita jauhot jäähtyneeseen rasvaan tasaisesti. Muotoile taikinasta puolipallon muotoisia pikkuleipiä kahvilusikalla, jolla on riittävän syvä ja soikea pesä. Tasoita pinta ja siirrä leivonnaiset leivinpaperille.
  3. Paista 175 asteen lämmössä kauniin ruskeiksi, noin 12-15 minuuttia.
  4. Kun pikkuleivät ovat vielä lämpimiä, levitä tasaiselle pinnalle vadelma-, omena- tai aprikoosimarmeladia. Paina kaksi leivonnaista vastakkain ja kierittele lusikkaleivät sokerissa.